Anne Teresa De Keersmaeker & Rosas | The Dark Red Research Project

In het MuHKA in Antwerpen zag ik door de glazen wand van een tentoonstellingszaal wat ik dacht dat een repetitie voor een performance was die ik later die dag zou bezoeken.
Toen ik om 18 uur naar de zaal van de performance ging bleek het om een project te gaan waarin Anne Teresa De Keersmaeker & Rosas ter plekke in een aantal dagen een nieuwe choreografie wilde ontwikkelen. Dit project heeft als titel The Dark Red Research Project.

Ze vertelde ter inleiding dat ze als ze begint gedachten en muziek heeft. Eerst laat ze de dansers van Rosas bewegingen uit voeren, later komen de muzikanten erbij en daarna gaat ze de schrijven aan de choreografie.
Voor dit project had ze Diane Madden uitgenodigd, een danseres en danslerares die jarenlang bij Trisha Brown gewerkt heeft. Madden liet de dansers oefeningen doen in vallen en daarop reageerde De Keersmaeker en overlegde met Madden en de dansers. Hier kwamen nieuwe bewegingen uit voort.

Wij zaten als publiek op de vloer langs de rand en konden van zeer nabij ervaren hoe de eerste stappen naar een nieuw werk werden gezet.

De foto is dus gemaakt voor het publiek binnen gelaten werd, De Keersmaeker en Madden kijken samen naar een oefening.

Scroll to Top