blog en boekjes

er is één verschil tussen het notitieboekje en een weblog, het boekje ligt op haar plek en is slechts op afspraak te bezichtigen, het weblog is voor iedereen met een internetverbinding 24 uur per dag in te zien.

Dit blog bestaat uit foto’s en teksten, dit is één van de zeldzame teksten die niet ook in een boekje staat maar enkel op dit blog. Van de foto’s zijn enkel de gefotografeerde tekeningen in de boekjes te vinden.

Ik ben altijd dol geweest op de metalen bakjes waarin papieren systeemkaarten geplaatst konden worden. Ik vermoed dat er nog schrijvers zijn die hier gebruik van maken maar zelfs bij de kringloop kom je ze zelden tegen. Een groot voordeel van ordenen op de computer is dat je aan 1 systeemkaart meerdere trefwoorden kunt verbinden en ze zo makkelijker toegankelijk zijn.
De selectie van teksten uit mijn boekjes die op dit blog staan zijn voor mij veel makkelijker terug te vinden dan de notitieboekjes die in mijn bureaula liggen. Tekeningen in de boekjes zijn makkelijker terug te vinden zelfs nu het aantal boekjes groeit. Veel van de foto’s op deze site hebben één of meerdere trefwoorden waarop ik ze terug kan vinden.

Maar waartoe noteer ik aantekeningen tijdens het lezen en waarom komt een deel ervan op dit weblog? De aantekeningen zijn geheugensteun, deze website dient om mijn denken te delen. Samen denken we beter, gedeelde kennis is grotere kennis.

(dit bericht heeft nog geen trefwoorden)

Scroll to Top