Feel good event for the well-to-do?

Ik probeerde de Sonic Acts expositie in Looiergracht60 te bezoeken maar mocht er niet in omdat ik geen smartphone met bank app bij me droeg!!! Ik kom al lang bij Sonic Acts, altijd kocht ik een passe-partout en bezocht ik lezingen, exposities, performance, alles. Dit jaar waren er geen passe-partouts, kaartjes voor de conferentie waren snel uitverkocht vanwege de kleine ruimte waar het plaats vindt. Geen probleem, ik heb Ecoes magazine #6 (een special over SA’24) al en misschien komen er nog lezingen online te staan.
Vandaag naar Looiersgracht voor de expositie waar enkel toegangskaarten te koop bleken met een spyphone.
Sonic Acts wordt gefinancierd met publiek geld maar om een expositie te bezoeken moet ik een account bij Apple (iPhone) of Google (Android) hebben. Zij staan nergens vermeld als hoofdsponsor vanwaar dan deze verplichting?

Bij W139 kon ik wel met mijn bankpas betalen. Terwijl ik een pseudo-religieuze video-installatie bekijk bedenk ik dat Sonic Acts anno 2024 een feel good event voor brave burgers met een goed inkomen is. Daar hoor ik inderdaad niet bij.
Ik denk dat het 30 jarig jubileum een goed moment is om de stekkers er uit te trekken, is ook goed voor het klimaat.

Scroll to Top