morality

morality_3521

Nadat een rechter Luc Tuymans terecht gewezen had wegens het naschilderen van een foto, las ik gisteren over een Amerikaanse fotograaf die Richard Prince aanklaagt omdat hij een foto van hem gereproduceerd heeft en als hij eigen werk toont.
‘s Avonds las ik in ’20+ years witte de with’ over de expositiecyclus Morality. Daar was ik in 2009 en 2010 en bij Act 1 maakte ik foto’s van een projectie van Ron Terada. De foto’s zijn mijn visie, het laat zien wat ik toen zag. Dat is niet wat er te zien was, het gaat niet over het werk van Terada.
Hoe ga je met beeld om, in hoeverre gebruik je beeld van anderen.  Een discussie die ook speelt in de muziek, waar het gebruik van samples integraal onderdeel van het componeren geworden is.
In de discussie rond Richard Prince vinden sommigen het vreemd dat hij werk van anderen toeëigend maar er wel zelf copyright op eist. Dat is inderdaad hoogst eigenaardig.
De titel van het praogramma van Witte de With in 2009/10, Morality, is voor mij aanleiding om mijn foto’s hier te tonen.

Scroll to Top