the school of life

Taichi onder bomen
Taichi onder de bomen
Sophie Howart, voorheen conservator bij Tate Modern, heeft een logische stap gemaakt door kunst in het leven te integreren. Ze heeft daartoe The School Of Life opgericht.

Daarin biedt ze o.a. cursussen over de grote zaken des levens, zoals liefde, politiek, werk, familie en spel. Deze cursussen worden gegeven door academici, schrijvers, kunstenaars en acteurs. Ook biedt ze vakanties, een weekendje Heathrow, dagje snelweg of Holiday at Home, een pretpakket met o.a. boeken en spelletjes. Dit is zonder meer een geweldige inspiratie voor mijn herintrederproject.
Onderdeel van mijn onderzoek is ‘hoe geld te verdienen’. De cursussen en uitstapjes van The School Of Life combineren denken, kunst en leven, precies dát wat kunst voor mij aantrekkelijk maakt.
Houdt het aanbod van ~herintreder in de gaten.

2 thoughts on “the school of life”

  1. VOlgens mij moet je ook eens onderzoeken welk gedeelte van de kunstenaars ook werkelijk ervan kan leven. Want ga je kunst maken omdat je er geld mee wilt verdienen, of alleen als je het doet? En is dat het punt van herintreders? Of is het meer het idee van nuttig zijn in de maatschappij (volgens mij verdienen herintreders niet zoveel, en misschien ook wel niet genoeg om ervan te leven).

    En ik had een mooi boek gezien “7 days in the artworld” heet het geloof ik, waarin er op een kunstbeurs, gallerie, veiling, museum etc met mensen wordt gepraat en de kunstwereld wordt uitgelegd.

Comments are closed.

Scroll to Top