de hallen, haarlem

Gisteren was ik in de Hallen in Haarlem. Ik kom daar de laatste jaren graag. Directeur Karel Schampers heeft bij zijn aantreden gekozen voor een duidelijk, uitgesproken profiel voor het museum. Het museum heeft een bescheiden budget. Dit budget besteed hij voornamelijk in twee gebieden waar de prijzen nog niet extreem hoog zijn: film en fotografie. Daarbij beperkt hij zich niet tot een kleine groep sterren en ook niet tot een beperkte periode.

Zo is er nu een installatie van Charles Atlas te zien, die oorspronkelijk uit 1971 stamt. Terwijl er elders in het museum hedendaags werk te zien is.

Ook het aankoopbeleid is interessant. Ik zie regelmatig werk van kunstenaars die ik niet kende en die me zeker boeien. Deze keer was er onder andere werk van Hans Scholten te zien.

Scroll to Top