virtual intelligence, misconception

virtuele intelligentie is voor mij mogelijke intelligentie. in de betekenis van DeleuzeGuattari. bij hen is virtueel niet het tegenovergestelde van werkelijk maar een extra werkelijkheid. dé werkelijkheid is de meest gangbare werkelijkheid, de meest aangepaste werkelijkheid. er zijn daarnaast ontelbare andere werkelijkheden of virtualiteiten.

als ik virtual intelligence google zie ik het uitgelegd als artificial intelligence in een digitale omgeving. dat vind ik dubbelop, artificial intelligence is immers al digitaal.

misschien begrijp ik het woord intelligentie verkeerd, heeft het niets met denken te maken maar enkel met rekenen en napraten? de digitale computer (programmeerbare rekenmachine) kan niet denken maar misschien kunnen de meeste mensen dat ook niet en zijn zij analoge programmeerbare rekenmachines.

Scroll to Top